Tinerii fac diferența – Interviu cu Robert Bîrsan

tinerii-fac-diferenta-1

Astăzi avem plăcerea să vorbim cu jurnalistul online și totodată gazda emisiunii Ring Ring 902, Bîrsan Robert. Articolele scrise de Robert le găsiți pe sportdemedias.ro.

  1. În primul rând te-aș ruga să te prezinți. Spune-ne câteva lucruri despre tine

Mă numesc Bîrsan Sebastian Robert, sunt fondatorul unui web-site de sport local, mai bine spus un proiect pe care l-am creat peste noapte dacă pot spune așa. Am 20 de ani, iar de aproximativ 4 ani am o mare pasiune, jurnalismul. Sunt o persoană foarte deschisă și îmi place să mă implic în diferite activității. Îmi place să învăț chestii noi! 

16128108_940491389417099_1604173160_n

  1. Povestește-mi despre pasiunile tale. Dintre radio, fotbal și jurnalism care este pasiunea ta principală?

Prima pasiune a mea a fost fotbalul, poate că și de aceea m-am implicat așa mult în presa locală, să fiu ”jurnalist sportiv”.Am fost legitimat și la Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaș în urmă cu câțiva ani, apoi dintr-o dată am renunțat la fotbal.

După fotbal, cum spuneam, am început să scriu despre sport. Am colaborat cu diferite firme și asociații sportive, de unde am învățat multe chestii noi pe care le-am pus în aplicare. Jurnalismul este o meserie foarte frumoasă, o meserie interesantă, ai ocazia să întălnești persoane noi.

Pasiunea mea pentru radio a început undeva prin anul 2009-2010, pe atunci făceam radio on-line. Pe urmă, am pus în aplicare diferite sfaturi și intr-un final am ajuns acolo unde mi-am dorit. Crainic – Prezentator la Radio Ring Mediaș. Fotbalul, jurnalismul și radio-ul nu sunt doar niște simple hobby-uri, sunt niște activității pe care le fac cu drag, din inimă.

16176065_940490629417175_445364399_n

  1. Ce părere ai despre fotbalul din Liga 1 dar și despre situația radiourilor din țara noastră?

Fotbalul din prima ligă, a scăzut mult. Dacă ne uităm în clasamentele precedente în urmă cu 5-6 ani. Multe echipe din orașe mari s-au desfințat din cauza problemelor financiare. Nu doar fotbalul e prost organizat, ci tot sportul românesc nu mai are susținerea pe care o avea acum câtiva ani buni. Centrele de copii și juniori nu mai prea există iar copii nu mai sunt aceeași. Toți mai mulți copii fac sport virtual, refuză să practice un sport, ceea ce este cam nasol. Părerea mea este că în aproximativ 5-6 fotbalul din țara noastră va fi unul de genul Ligii județene.

Radiourile în țara noastră sunt chiar bune. Majoritatea au subiecte care merită ascultate. Multe dintre radiourile FM respectă o grilă în care nu doar știrile ci și muzica e una bine aleasă.

16176247_940490596083845_2129581860_n

  1. Care este opinia ta legat de Consiliul Local al Tinerilor?

Opinia mea despre Consiliul Local al Tinerilor este una foarte bună  pentru acești tineri se ocupă și organizează diferite activități cu drag, ceea ce este excelent. Puțini tineri au gândirea lor și puțini dintre noi suntem în stare să organizăm un proiect care să fie finalizat cu succes. Le urez mult succes în continuare tuturor celor ce fac parte din Consiliul Local al Tinerilor.

Dacă aș avea puțin mai mult timp liber cu siguranță m-aș împlicat și eu în proiectele susținute de către acești tineri minunați! 🙂 

16215534_940490642750507_731484261_n

  1. Ce-ți place la orașul nostru și ce ai vrea să vezi schimbat în Mediaș?

Orașul nostru, este un oraș frumos. Însă din păcate mulți dintre locuitorii acestui micuț oraș nu apreciază asta. Sunt multe chestii care îmi plac la acest oraș, însă sunt și multe de schimbat. În primul rând mi-ar plăcea să văd o schimbare la locuitori, ceea ce prea curând nu se va întâmpla. Pentru a avea un oraș frumos în continuare, părerea mea e că în primul rând ar trebui să fim mult mai organizați și să colabărăm mult mai mult și mai eficient între noi.

Seria noastră continuă miercuri când pe blogul Consiliului Local al Tinerilor vom discuta cu un membru al CLT-ului. Ne ”citim” miercuri aici pe cltmediasblog.wordpress.com.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s