Voluntari la #Mediaș750 | tineri într-o cetate bătrână

Deși Mediașul e acum bătrân la cei 750 de ani împliniți (de la prima atestare documentară), tinerii l-au sărbătorit cu implicare și suflet. Voluntarii festivalului desfășurat la Mediaș weekend-ul trecut nu doar că ne-au vorbit despre cum s-a văzut totul din poziția lor, dar ne-au și fotografiat câteva momente remarcabile.

Sandra Danciu (primar CLT): ,,Mediașul are încă povești de spus, unele dintre ele scriindu-se chiar acum de/pentru/cu tineri. Dacă pentru medieșeni, Festivalul Medieval este un prilej de relaxare și entuziasm, iar pentru delegațiile străine este o bună ocazie de a ne cunoaște, pentru voluntari, festivalul aduce șansa implicării într-un proiect de amploare care reuneşte tradiții și diversitate.

Ne doream şi ne dorim în continuare un Mediaș şi niște medieșeni de care să ne simţim apropiaţi, care să ne aparţină şi de care să aparţinem. Să ne trăiești, Mediaș frumos!


Roxana Bacea (vice-primar CLT): ,,Festivalul care s-a desfășurat zilele trecute a scos în evidență personaje medievale cu care am avut ocazia să mă împrietenesc și să învăț diferite lucruri cum ar fi să scriu cu o pană, să dansez la fel ca domnițele din acea vreme dar și să lupt cu diferite arme. Consider că acest proiect are atât scop cultural, cât și social, fiind o bună ocazie pentru tineri de a descoperi lucruri noi prin distracție.”


Andrei Istrătescu (secretar CLT): ,,Ca si voluntar, acest festival a fost o bună oportunitate atât de a cunoaște oameni noi, cât și de a experimenta activități noi de care nu te lovești în viața de zi cu zi.”


Teodora Popa: ,,A fost unul dintre cele mai frumoase evenimente la care am luat parte în calitate de voluntar şi mă bucur că am putut să mă implic activ în aniversarea a 750 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Mediaş. La mulţi ani, oraş frumos!


Denisa Moldovan: ,,Festivalul a fost superb. Oameni excepționali, spectacole remarcabile şi distracție pe săturate. Mi-a făcut mare plăcere să fiu voluntară la acest eveniment, am petrecut fiecare zi cu mare drag şi am cunoscut persoane deosebite. Doresc Mediaşului un sincer la mulți ani pentru aniversarea de 750 de ani.”


Daniela Stoica: ,,Am participat și în alți ani la festival, dar niciodată până acum din postura de voluntar. Mă bucur că am avut ocazia să privesc lucrurile prin alți ochi și să conștientizez de cât de multă muncă este nevoie pentru a pune la punct un astfel de proiect. Mi-a plăcut deoarece acum am putut să văd lucrurile în detaliul lor, iar prin această cale încurajez pe oricine să se deschidă înspre voluntariat. De asemenea, am avut ocazia de a cunoaște noi oameni, oameni frumoși și de a lega noi prietenii. Festivalul a fost un adevărat succes, din punctul meu de vedere, și sunt fericită că am luat parte la el.”


Maria Bogdan: ,,În opinia mea, festivalul medieval nu a însemnat doar o oportunitate de distracție, ci și o experiență unică, fiindu-mi posibilă participarea din postura de voluntar. Urez la mulți ani plini de prosperitatea orașului Mediaș!”


Cristian Rusu: ,,După părerea mea,festivalul a fost pentru noi ca un team-building prin care am avut oportunitatea de a cunoaște și de a-mi face prieteni noi.”


Iulia Chereji: ,,Din punctul meu de vedere a fost cel mai reușit festival organizat de Primăria Mediaș, având ca scop sărbătorirea a celor 750 de ani de la atestarea documentara a orașului nostru, Mediaș. Au fost invitate numeroase personalități artistice și politice care au reușit să adune medieșenii la aceasta sărbătoare. La multi ani, Mediaș!”


Băruș Nicoleta: ,,Din punctul meu de vedere, festivalul de anul acesta a fost unul destul de reușit, mă bucur ca au urcat pe scena artiști renumiți, precum Horia Brenciu, Alina Eremia, Carla’s Dreams. Mie mi-a făcut o deosebita plăcere să particip ca și voluntar și să ajut la organizarea acestui festival alături de oameni minunați și de asemenea am apreciat foarte mult parada și muzica medievală care au dat un aer de sărbătoare orașului Mediaș.”


Raluca Dan: ,,Consider că acest festival a fost unul reușit din toate punctele de vedere. Fiind voluntar, am fost implicată într-o serie de activități prin care am ajutat la desfășurarea acestui eveniment. De asemenea, am fost înconjurată de oameni minunați cu care am cooperat și am dus la bun sfârșit toate sarcinile. Doresc medieșenilor multă împlinire și să ne revedem cu bine și în anii următori. La multi ani, Mediaș!”


Maria Muntean: ,,Din punctul meu de vedere, acest eveniment cu care Mediașul a sărbătorit 750 de ani de la prima atestare documentară a reușit să propulseze orașul în atenția turiștilor. Festivalul a fost un succes deoarece a reușit să strângă foarte mulți medieșeni care s-au arătat încântați de manifestările care au avut loc, de pildă expoziția de cartografie desfășurata la Muzeul Municipal și concertele extraordinare având ca invitați artiști locali si naționali.”


Vlad Chiș: ,,De-a lungul a trei zile am participat ca voluntar in cadrul festivalului medieval desfăşurat in Mediaş cu ocazia împlinirii a 750 de ani de la prima atestare documentară. Mă bucur nespus de mult ca am avut onoarea sa particip la acest eveniment alături de o echipa de voluntari minunati. Cu toate ca acestă experientă a fost una obositoare pot spune ca mi-a plăcut si ca m-a motivat sa particip si la alte acțiuni de voluntariat. După această experientă consider că fiecare acțiune de voluntariat contribuie la dezvoltarea personală.”

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s