Mă simt liberă… |Surdu Teodora face diferența

Tinerii fac diferența

Pe Teodora am cunoscut-o cu o fotografie trimisă pentru concursul nostru încheiat în 18 septembrie, ,,BOOKFACE„. Al ei însă n-a fost doar ,,un selfie cu o carte”, ci ,,cel mai inspirat selfie cu o carte„, motiv pentru care astăzi ne povestește despre libertate, comunicare și… matematică.

A trecut atâta vreme de când călăria îi e pasiune, încât a și uitat să numere lunile, anii – ,,de 5 sau 6 ani” își amintește, totuși. ,,Am început să practic datorită unei prietene care m -a pus pentru prima dată în contact cu un cal”.

Întrebată ce îi place cel mai mult la călărit, care e factorul care o aduce mereu înapoi alături de cai, nu s-a putut opri la un singur element:

,,Faptul că mă simt o persoană liberă, comunic cu calul… Sunt niște animale care, cel puțin pe mine, mă încarcă cu energie pozitivă. Îmi place că mă simt înțeleasă.”

În aparență, pictura, matematica și informatica nu se leagă, însă, ,,chiar daca pare greu de crezut, au legătură” ne spune Teo, elevă în clasa a 10-a la profilul Matematică-Informatică (Lic. Tehn. Școala Națională de Gaz). ,,Însă echitația merge mai mult pe partea de pasiune, de eliberare.

,,Echitația o practic de mult timp și mă ajută în dezvoltarea personală. De aceea am decis să o practic: îmi dezvoltă gândirea. Prin pictură îmi exprim gândurile și sentimentele, prin matematică și informatică îmi pun în exercițiu partea teoretică și științifică a creierului, să spun așa. Echitația e un mod de relaxare și recreere.

Sportul pe care îl practică ea și care i-a devenit adevărată pasiune implică ,,un al doilea suflet„, ne-a povestit. ,,Și am observat că toate stările și sentimentele mele sunt preluate de cal. M-am simțit înțeleasă, eliberată de critici. Am simțit că sunt destinată acestui sport.

Iar pentru că Teodora Surdu este câștigătoarea unui concurs al Consiliului Local al Tinerilor Mediaș care-și propune să promoveze cultura într-o modalitate acceptată și preferată de tineri, am întrebat-o cum și unde citește:

,,Îmi place să citesc în orice condiții, unde nu este prea mult zgomot. De fapt, mă pot concentra pe citit oriunde”. 

Totodată, ne-a mărturisit că pentru ea ,,coperta unei cărți nu contează. Contează conținutul și cum reușește autorul să îți captiveze atenția și să te facă să te regăsești în trăirile lui.” 

Citește romane psihologice, romantice, uneori pe cele care au legătură cu relația creier-inimă-adevăr, călărește și pictează… ea este Teodora Surdu, o tânără care face diferența.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s