Despre

Primăria Mediaş a înfiinţat în anul 2009 Consiliu Local al Tinerilor, proiect destinat liceenilor din toate unităţile de învăţământ din oraş. Acest proiect a fost realizat în parteneriat cu Centrul de Asistenţă pentru Organizaţii Neguvernamentale din Bucureşti, organizaţie care a implementat acest proiect la nivel naţional, în cadrul căruia s-au organizat un număr de 90 de consilii locale ale tinerilor în peste 22 de judeţe. Scopul proiectului este crearea unui mediu în care tinerii se pot exprima şi dialoga între ei şi cu administraţia publică locală, în problemele care îi afectează în mod direct.

Consiliul Local al Tinerilor din Mediaş este format din 21 de consilieri, reprezentanţi ai liceelor din oraş. Consiliul Local al Tinerilor este format din elevi ai claselor a IX- a si a X- a, fiecărei unităţi de învăţământ revenindu-i un număr de consilieri în funcţie de norma de reprezentare stabilită. Repartizarea mandatelor s-a făcut astfel: Şcoala Naţională de Gaz – 7 consilieri, Stephan Ludwig Roth – 3 consilieri, Grup Şcolar Automecanica – 2 consilieri, Axente Sever – 6 consilieri, Colegiul Mediensis – 3 consilieri.

Tinerii consilieri au fost aleşi prin vot democratic, secret, egal şi liber exprimat de către elevii din liceele medieşene. După validarea alegerilor, tinerii consilieri au ocazia să-şi exprime părerile şi să realizeze proiecte proprii. Consilierii, membrii ai CLT, se întâlnesc de mai multe ori pe an cu Primarul şi Consiliul Local ales al municipiului Mediaş pentru a propune diverse proiecte.

Structura Consiliului Local al Tinerilor funcţionează după modelul Consiliului Local Mediaş, având în componenţă sa un birou executiv format dintr-un primar (Vlad Marți – SNG), un Viceprimar (Iulia Vincze – SNG) şi un secretar (Francisca Ienei – LTAS). Consiliul funcţionează pe baza unui regulament propriu elaborat şi adoptat de membrii acestuia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s